Rubrieken

Merken

Informatie over Fellowes lamineermachines

Bent u op zoek naar een geschikte lamineermachine? FellowesLamineermachine.nl en FellowesLamineermachine.be helpen u bij het kiezen van de lamineermachine die bij u past. Via de productselector maakt u gemakkelijk en snel de juiste keuze. U kunt bijvoorbeeld filteren op maximale formaat dat u wilt lamineren of de dikte van de lamineerhoezen.

Wat is lamineren? Lamineren is een snelle en gemakkelijke manier om documenten te beschermen en te kunnen bewaren. Er wordt een plastic laagje toegevoegd, hetgeen het document een duurzame, hoogwaardige professionele afwerking geeft. Denk bijvoorbeeld aan menukaarten, foto’s, presentaties e.d.

Fellowes Lunar Fellowes Saturn

Het is belangrijk om de lamineermachine te kiezen die bij uw behoeften past. Hoe vaak lamineert u? Welk formaat wilt u lamineren en welke dikte lamineerhoezen wilt u gebruiken? De lamineermachines zijn ingedeeld op gebruik: van eenvoudige machines voor incidenteel gebruik thuis tot een lamineermachine voor dagelijks gebruik op een kantoor.
U kunt kiezen uit lamineermachines voor maximaal A4 of maximaal A3 formaat. Wanneer u kiest voor een groter formaat dan is het mogelijk om verschillende formaten te lamineren. Met een A3 machine kunt u bijvoorbeeld ook kleinere formaten lamineren, zoals identiteitsbewijzen.
De dikte van de lamineerhoes wordt in micron (1 micron = eenduizendste millimeter) aangegeven. Met de maximale dikte die de lamineermachine aan kan wordt bedoeld het aantal micron per zijde. Een machine die tot 250 micron kan lamineren kan ook dunnere hoezen lamineren. Hoe dikker de lamineerhoes, hoe steviger het resultaat.

Fellowes lamineerhoes

Maar welke dikte is nu geschikt voor welk document?

Onderstaand overzicht geeft u een inzicht in de dikte (aantal micron):

Dikte Aantal MicronGebruik
75-80 MicronBiedt basisbescherming aan uw belangrijke documenten. Deze dikte wordt veelal gebruikt voor consumentengebruik en hobbyisten
125 MicronDe standaarddikte voor zakelijk gebruik en medium-bescherming.
175 MicronDeze dikte wordt vaak gebruikt in de horeca. Een gelamineerde menukaart is veelal gelamineerd op 175 micron.
250 MicronDe zwaarste bescherming wordt deze dikte geboden. 250 micron is geschikt voor documenten die veel met externe omstandigheden te maken hebben. U kunt denken aan buitengebruik of bijvoorbeeld voor scheepvaart.

Alle diktes en formaten Fellowes lamineerhoezen kunt u ook bij FellowesLamineermachine.nl en FellowesLamineermachine.be bestellen. Zorg er wel voor dat u bij het lamineren altijd eerst de gesloten kant invoert: dit voorkomt dat uw machine vastloopt.

Voor de lamineerhoezen geldt een prijsstaffel: hoe meer u bestelt, hoe lager de prijs.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest